História: Výstava Ľudia a mesto v Múzeu mesta Bratislavy

História: Výstava Ľudia a mesto v Múzeu mesta Bratislavy

Obraz mesta a obyvateľov od konca 13. storočia až po koniec 20. storočia. Takýto je podnázov výstavy Ľudia a mesto v Múzeu mesta Bratislavy. Kurátorka Elena Kurincová s kolektívom pripravili rozsiahlu výstavu zloženú nielen z oficiálnych listín a dokumentov, ale hľadali v archívoch aj informácie o bežných Bratislavčanoch. V každej ére ich našli v inej podobe – logicky najviac dokumentov bolo z obdobia po druhej svetovej vojne. Výstava je zaujímavá aj svojím interaktívnym zameraním. Napríklad sa môžeme celkom jednoducho - vďaka moderným technológiám - pozrieť na tok Dunaja počas storočí, alebo na vývoj jednotlivých bratislavských štvrtí. Martin Jurčo sa Eleny Kurincovej pýtal aj na to – ako výstava vznikala.

História - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o výstave Obraz mesta a obyvateľov v Múzeu mesta Bratislavy. Keďže ide o rozsiahly projekt, o ktorý je veľký záujem, my vám prinášame len ochutnávky z rozsiahlej výstavy. Každý z Bratislavčanov si tam nájde to svoje. Milovníci nedávnej minulosti cez fotografie a príbehy 20. storočia, ale aj obdivovatelia najstarších dejín Bratislavy.
Pri príprave projektu spolupracovali s viacerými odborníkmi, napríklad s historikom geografie Petrom Pišútom. Martinovi Jurčovi povedala viac kurátorka Elena Kurincová.

História - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorila kurátorka výstavy Ľudia a mesto Elena Kurincová. V Múzeu mesta Bratislavy potrvá až do 26. marca budúceho roka.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame