Rekonštrukcia divadla Aréna

Rekonštrukcia divadla Aréna

Rekonštrukcia Synagógy v Senci,  budovy Bábkového divadla na Dunajskej ulici v Bratislave alebo divadla Aréna na Petržalskej strane Dunaja – na mapu kultúry kraja sa vracajú významné kultúrno-historické stavby. Zastavme sa dnes pri príbehu divadla Aréna, o ktorom možno mnohí nevieme že svojou tradíciou patrí medzi najstaršie divadlá – rok vzniku pôvodne letného divadla na petržalskom brehu Dunaja v blízkosti verejného parku je 1828. Tatiane Šuškovej povedal viac Andrej Púry z oddelenia kultúry Bratislavského samosprávneho kraja.

Divadlo Aréna - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Komplexná rekonštrukcia Divadla Aréna je jedným z najväčších a finančne najnáročnejších projektov Bratislavského samosprávneho kraja. Z najstaršieho divadla v Bratislave by sa malo podľa predstáv kraja stať jedno z najmodernejších. Práce napredujú a začínajú meniť zažitú podobu tohto historického objektu. V akom štádiu rekonštrukcia budovy momentálne je? Tatiane Šuškovej povedal Andrej Púry z oddelenia kultúry Bratislavského samosprávneho kraja.

Divadlo Aréna - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rekonštrukcia stavby je živý proces a preto sa dá hovoriť skôr o predpokladanom ako o úplne presnom termíne jej ukončenia. Dokončenie stavby sa plánuje v divadelnej sezóne 2023/2024 – od čoho sa bude odvíjať aj následné presídlenie divadla do týchto priestorov. Ale kraj sľubuje, že najneskôr v divadelnej sezóne 2024/2025 sa v divadle Aréna určite bude hrať.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame