História: Hotel Kyjev otvorili pred 50 rokmi

História: Hotel Kyjev otvorili pred 50 rokmi

Budova má výšku 65 metrov a je jednou z najvyšších v bratislavskom Starom Meste. Hovoríme o hoteli Kyjev, ktorý začal svoju prevádzku pred 50 rokmi. Projekt bol súčasťou väčšieho komplexu obchodného domu Prior s hotelom a ďalšími budovami. Hotel slúžil verejnosti až do roku 2008 a viackrát sa uvažovalo o jeho zbúraní. Boli aj snahy o jeho vyhlásenie za národnú kultúrnu pamiatku. Budova viackrát zmenila majiteľa a nedočkala sa ani rekonštrukcie. Dodnes sa však stretávajú jeho bývalí zamestnanci. Na jednom takomto spomienkovom stretnutí bol aj Martin Jurčo.

História - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pesnička Čaba, neblázni nám pripomenula jednu typickú figúrku hotela Kyjev, o ktorom teraz hovoríme. Otvorili ho pred 50 rokmi, fungoval 35 rokov  a patril k moderným dominantám starého mesta. Jeho vtedajší návštevníci mali k dispozícii bazén, kozmetický salón i masážne služby. Mohli ste si tam zájsť do bistra, baru i reštaurácie. Hotel mal aj svoj špecifický jedálniček inšpirovaný družobným mestom Bratislavy, a to Kyjevom. Martin Jurčo oslovil jedného z recepčných hotela Juraja Markoviča.

História - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ešte pripomeňme, že dodnes existuje v družobnom meste Bratislavy – v Kyjeve hotel Bratislava. Prešiel rekonštrukciou a tamojší návštevníci aj vďaka fotografiám vedia ako naše hlavné mesto vyzerá.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame