Rozlúčka s hudobníkom Ľubomírom Stankovským

Rozlúčka s hudobníkom Ľubomírom Stankovským

Cez víkend sme sa dozvedeli smutnú správu, že zomrel Ľubomír Stankovský. Bol asi najznámejším slovenským bubeníkom. Mal 72 rokov. Hral v skupinách Prognóza, Modus, Provisorium a nahral niekoľko desiatok platní napríklad pre súrodencov Hečkovcov, začas hral aj v skupine Elán.

Ľubomír Stankovský vyštudoval Strednú priemyselnú školu strojnícku. V roku 1967 patril spolu s Jánom Balážom a Mirom Žbirkom k zakladajúcim členom skupiny Modus. Potom prešiel do skupiny Vlada Hronca a neskôr opäť zakotvil v Moduse. A vtedy sa zrodila azda jeho najznámejšia skladba Ty, ja a môj brat, známa aj ako Sklíčka dotykov. Vyšla na albume Najlepšie dievčatá v roku 1984. Na Ľubomíra Stankovského si zaspomíname s Martinom Jurčom. Najprv ukážka z rozhlasového archívu.

Rozlúčka s hudobníkom Ľubomírom Stankovským Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Značku Modus oživili Ľubomír Stankovský spolu novými členmi, ale aj s Jánom Balážom v obnovenej zostave nahrali v roku 2018 album ReGenerácia. Ľubomír Stankovský nám teraz zaspieva pieseň Záhadný hlas, ktorá mapuje jeho obdobie so skupinou Prognóza.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame