Aforista Benjamín Škreko má 75 rokov

Aforista Benjamín Škreko má 75 rokov

Benjamína Škreka poznajú mnohí z nás ako frekventovaného autora v niekdajšom časopise Roháč. Rovnako však písal aj rozhlasové pásma a hry, krátke literárne útvary a v posledných desaťročiach vydáva aj básnické zbierky. Jedna z tých, čo napísal naposledy, sa volá Pätnásť chrámov a jedna veža. Aj keď je o Trnave, rodnou obcou Benjamína Škreka sú Hrnčiarovce nad Parnou. Tam sa narodil 9. apríla v roku 1949. Má teda 75 rokov.

Jeho kniha Pätnásť chrámov a jedna veža je na pomedzí básnickej zbierky, populárno-historickej zaujímavosti až po nevšedného sprievodcu Trnavou. Pokračuje Martin Jurčo v rozhovore s Benjamínom Škrekom.

Aforista Benjamín Škreko má 75 rokov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Benjamín Škreko pochádza z Hrnčiaroviec nad Parnou, študoval na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Bol dlhé roky literárnym redaktorom v populárnom humoristickom časopise Roháč. Tam mal možnosť sa stretnúť s výraznými osobnosťami tohto časopisu ako napríklad Jaroslava Blažková, Tomáš Janovic alebo Tibor Korbell. Benjamín Škreko sa narodil pred 75  rokmi – 9. apríla v roku 1949.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame