Prelomenie Hrona urýchlilo oslobodzovanie mnohých miest a dedín počas druhej svetovej vojny

Prelomenie Hrona urýchlilo oslobodzovanie mnohých miest a dedín počas druhej svetovej vojny

O necelé dva týždne, v sobotu tretieho augusta, si na brehu Hrona pri Veľkých Kozmálovciach pripomenú dôležitú operáciu z konca druhej svetovej vojny, takzvané prelomenie Hrona. Už piaty rok rekonštrukciu týchto bojov pre verejnosť pripravujú mladí ľudia, ktorí si v roku 2022 založili klub vojenskej histórie Slovenská brána. Michal Herceg sa porozprával s dušou podujatia Lukášom Hercom najprv o bojovej situácii spred osemdesiatich rokov.

Prelomenie Hrona urýchlilo oslobodzovanie mnohých miest a dedín počas druhej svetovej vojny I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa Michal Herceg s Lukášom Hercom z Veľkých Kozmáloviec rozpráva o chystanej rekonštrukcii bojovej operácie, Prelomenia Hrona. Dňom D je tento rok tretí august. Ako sme už povedali, na brehu rieky za dedinou majú ľudia na celé dianie výborný výhľad.

Prelomenie Hrona urýchlilo oslobodzovanie mnohých miest a dedín počas druhej svetovej vojny II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ešte raz zopakujem dátum akcie, o ktorej sme hovorili. Prelomenie Hrona bude v sobotu 3. augusta vo Veľkých Kozmálovciach.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame