Stanislav Štepka má 80 rokov

Stanislav Štepka má 80 rokov

Mal byť pôvodne učiteľom, aj ním na chvíľu bol, rovnako ako naším rozhlasovým kolegom. Nakoniec založil zrejme najslávnejšie slovenské ochotnícke divadlo, ktoré sa nebálo hrať aj v nárečí. Zaiste viete, že hovoríme o Stanislavovi Štepkovi a Radošinskom naivnom divadle. Spomínať jeho Jáánošííka, Ženské oddelenie, Pavilón B, Loď svet a mnohé ďalšie hry by spomínať bolo asi zbytočné.

Zaiste ste aj vy niekoľkokrát zažili neopakovateľnú atmosféru predstavení Radošincov. Práve dnes má dramatik, herec, režisér Stanislav Štepka 80 rokov. Martin Jurčo sa s ním pristavil v jeho domácom prostredí v Radošine. Na domácej scéne, kde začínalo Radošinské naivné divadlo si najprv prezreli fotografie a pri ktorom hercovi začal svoje rozprávanie Stanislav Štepka?

Stanislav Štepka má 80 rokov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Cestovať pravidelne osobnou dopravou na trati Radošina – Zbehy žiaľ nemôžeme. Môžeme však zagratulovať Stanislavovi Štepkovi k jeho dnešným 80. narodeninám. Pripomeňme, že bol aj naším rozhlasovým kolegom a vtedy vznikol celý rad úspešných rozhlasových Silvestrov.  Veľa zdravia a energie, pán Stanislav Štepka, želáme z Rádia Regina.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame