Páv Adam – maskot Piešťan

Páv Adam – maskot Piešťan

Koncom apríla sme informovali, že mesto Piešťany hľadá maskota, ktorý by pri rôznych podujatiach tešil najmä deti. Začiatkom mája porota prebrala všetky zaslané návrhy od 70 autorov vo veku od 3 do 15 rokov. Maskota slávnostne predstavili na otvorení Letnej kúpeľnej sezóny. Stal sa ním páv Adam podľa návrhu kolektívu detí z Materskej školy na Ulici 8. mája. Ivetu Pospíšilovú zaujímalo, prečo zvíťazil práve tento symbol kúpeľného mesta. Pre odpovede zašla najskôr na Mestský úrad za hovorkyňou Evou Bereczovou a potom aj za autormi víťazného návrhu.

Páv Adam - maskot Piešťan Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na výrobu maskota v životnej veľkosti a odmeny pre deti, okrem iného aj divadelné predstavenie, vynaložilo mesto sumu do tisíc eur. Už počas minulého víkendu páv Adam navštívil medzinárodný futbalový turnaj Slovak Junior cup vo futbale, kde vzbudil veľkú pozornosť a záujem o fotografovanie sa či hru. Ak pôjdete počas niektorého víkendu alebo letných prázdnin do tohto krásneho mesta na Považí, určite sa tam s ním stretnete.

Snímky:
1. Maskot Piešťan Páv Adam mal premiéru na otvorení Letnej kúpeľnej sezóny 2016
2. Porota s víťazným návrhom
3. Uvedenie maskota Piešťan do života - zľava moderátorka Veronika Paulovičová, krstná mama Martina Moravcová s deťmi a primátor mesta Miloš Tamajka. Krstným otcom je futbalista Filip Hološko, ktorý sa však nemohol zúčastniť.

Galéria

Maskot Piešťan Páv Adam mal premiéru na otvorení Letnej kúpeľnej sezóny 2016.JPG Porota s víťazným návrhom.jpg Uvedenie maskota Piešťan do života - zľava moderátorka Veronika Paulovičová, krstná mama Martina Moravcová s deťmi a primátor me
Autorka: Iveta Pospíšilová Foto: archív hovorkyne MÚ Piešťany

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame