Stretávka chemikov po 50 rokoch

Stretávka chemikov po 50 rokoch

Stretli sa po päťdesiatich rokoch a debatovali celé hodiny. Bývalí študenti Fakulty Chemickej a potravinárskej technológie sa zišli v Bratislave na svojej „Alma Mater.“ Docestovali nielen z celého Slovenska, ale aj zo zahraničia -  z Česka, USA a Izraela. Pozdraviť ich prišiel aj dekan fakulty Ján Šajbidor. Mária Babinská sa ho spýtala aká bola chémia v minulosti a čo znamená dnes?

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o stretnutí chemikov po 50.-tich rokoch od skončenia štúdia na Chemickej fakulte v Bratislave.  Čo tak si povedať jeden školský vtip...

Pán učiteľ píše na tabuľu vzorec H2SO4 a pýta sa podriemkavajúceho Petra, čo je to za vzorec. Peter koktavo odpovedá:  „Pán učiteľ,  mám to na jazyku.”
„Tak to okamžite vypľuj, pretože to je kyselina.”

Chemici sa pri svojej práci často dostávajú aj do nebezpečných situácií. Ale napriek tomu tento vedný odbor má svoje čaro. Všetci tí, ktorí prišli do nášho hlavného mesta na stretnutie si navzájom rozprávali veľmi príjemné zážitky. Veľa zaujímavých životných príbehov si vypočula aj Mária Babinská. Najskôr oslovila popredného enológa Fedora Malíka.     

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Mnohí absolventi, ktorí prišli na stretnutie ešte stále pracujú. Ako ste počuli chémia je ich láska na celý život. Všetkým z Rádia Regina želáme veľa zdravia a radostných chvíľ.  

Autorka: Mária Babinská; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame