Stavbárske srdce

Stavbárske srdce

Keď si stovky študentov vysokých škôl užívajú naplno prázdniny doma, či v zahraničí, študenti Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave aj v tých najhorúcejších dňoch projektovali, búrali, stavali a dokončovali. A vďaka občianskemu združeniu Stavbárske srdce vzniklo po projektoch v nemocnici Detskej kardiochirurgie na Kramároch ďalšie miesto, kde vďaka  dobrovoľníckemu nadšeniu odovzdali nielen kus svojej práce, ale aj srdca. Na otvorenie novo zrekonštruovaných priestorov v Škôlke od srdca pre deti s mentálnym postihnutím vás pozýva Tatiana Šušková, ktorá najskôr oslovila študentku Barboru.  

Stavbárske srdce - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Starí Bratislavčania si možno pamätajú. V dome na Hurbanovom námestí 1 kedysi bolo známe železiarstvo Pallehner, ktoré tam sídlilo takmer 200 rokov. Jeho majiteľ  Johann Stefan Pallehner mal však aj víkendový dom pod bratislavským Slavínom. A po reštitúcii sa dediči dnes už vzácnej vily rozhodli prenechať budovu na Mišíkovej ulici, ktorá je vyhlásená za národnú kultúrnu pamiatku, deťom špeciálnej základnej školy s materskou školou.
Duch štedrosti a pomáhania vládne v budove dodnes, študenti totiž naprojektovali jej rekonštrukciu. Tatiana Šušková oslovila jedného z budúcich stavbárov Mira: 

Stavbárske srdce - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak vďaka mladým nadšeným študentom združeným v občianskom združení Stavbárske srdce, ale aj sponzorom, podnikateľom a obyčajným ľuďom budú mať malí škôlkári na Mišíkovej ulici v Bratislave nové škôlkárske priestory. Jednoducho Škôlku od srdca.   

Galéria

12.jpg
Autorka a foto: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame