Prezentácia modelového riešenia zrážkových vôd na verejnom priestranstve

Prezentácia modelového riešenia zrážkových vôd na verejnom priestranstve

„Zaujímavý, užitočný a vizuálne nápaditý projekt“. Aj takto hodnotili „Karlovešťania“, teda obyvatelia bratislavskej mestskej časti Karlova Ves, prezentáciu modelového riešenia zrážkových vôd na verejnom priestranstve pod názvom Kaskády. Starostka Dana Čahojová, vicestarosta Branislav Záhradník a  Zuzana Hudeková z referátu riadenia projektov sa svojim obyvateľom síce prihovárali on – line, ale podujatie malo úspech.  Napokon, niet sa čo čudovať, veď projekt sa týkal ich bývania, životného prostredia a kvality života v ich mikropriestore. Janka Bleyová dala najprv slovo starostke Dane Čahojovej.

Prezentácia modelového riešenia zrážkových vôd na verejnom priestranstve 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Voči klimatickej zmene a zmeneným životným podmienkam, ktoré nás čakajú – možno už v blízkej budúcnosti – nie sme absolútne bezmocní. Treba sa len  na ne pripraviť. Aj tieto slová odzneli v on-line diskusii, v ktorej zástupcovia samosprávy bratislavskej mestskej časti Karlova Ves, prezentovali Karlovešťanom  unikátny projekt pod názvom Kaskády. Odborníci sa v ňom zamerali na možnosti riešenia zrážkových vôd na verejnom priestranstve. Ide o priestor  medzi ulicou Hany Meličkovej a Kresánkovou. Pokračuje Janka Bleyová... 

Prezentácia modelového riešenia zrážkových vôd na verejnom priestranstve 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V tretej fáze projektu majú jeho projektanti a realizátori  ambiciózny cieľ – zachytiť a uchovať všetku zrážkovú vodu, ktorá by potom cirkulovala v parku a dokonca v tamojšej lokalite Kaskády, naplánovali aj vodné ihrisko pre deti. Aj takto môže vyzerať starostlivosť o ohrozené životné prostredie v našich mestách a obciach. Príkladom  originálnych prístupov sú obyvatelia a samospráva v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves. Samozrejme, informovať o zmenách a novinkách nás aj naďalej bude Janka Bleyová...

Autor: Janka Bley, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame