V Ružinove plánujú postaviť 12 poschodový polyfunkčný komplex

V Ružinove plánujú postaviť 12 poschodový polyfunkčný komplex

Problém sa ťahá už 20 rokov a stále je nevyriešený. Ide o parkovisko medzi Záhradníckou a Palkovičovou ulicou v Ružinove. V roku 2006 pozemok odpredal bratislavský magistrát, v roku 2008 sa k nemu dostal súčasný vlastník. Súkromný investor plánuje na tomto mieste vybudovať 12 poschodový polyfunkčný komplex. Vyplýva to zo zámeru, ktorý predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie EIA. Obyvatelia, ktorí žijú v bytových domoch v okolí parkoviska sú znepokojení. Boja sa, že prídu o miesta na parkovanie  a nepáči sa im   zahusťovanie tejto oblasti. Na  problém sa pozrela Mária Babinská.   

V Ružinove plánujú postaviť 12 poschodový polyfunkčný komplex I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Záchrana verejného parkoviska a parku medzi Záhradníckou a Palkovičovou v Ružinove - to je, zdá sa, nekonečná kauza. Tí, čo v tejto oblasti bývajú už roky pociťujú hnev, rozhorčenie, ale aj smútok. Mária Babinská oslovila obyvateľa Palkovičovej ulice Ján Košiara.

V Ružinove plánujú postaviť 12 poschodový polyfunkčný komplex II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Do zajtra, do 2.februára sa ešte dá pripomienkovať tento zámer investora vybudovať výškový polyfunkčný komplex v Ružinove. Aj Združenie občanov Líščie Nivy – Pakovičova poslalo 25. januára list Ministerstvu životného prostredia, kde kategoricky odmietajú v stabilizovanom území zastavať verejné parkovisko. Prosia o zastavenie aktivít developera.

Autor: Mária Babinská, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame