Mestská knižnica v Bratislave

Mestská knižnica v Bratislave

Knižnice v našom hlavnom meste patria k obľúbeným miestam, v ktorých trávia Bratislavčania svoj voľný čas. Väčšina si chodí požičiavať knihy, iní navštevujú rôzne podujatia, ktoré knižnice organizujú, alebo sa tu s priateľmi stretávajú pri spoločenských hrách. Knižničný preukaz má asi 50 000 Bratislavčanov. Nie je to však maximum- v osemdesiatych rokoch bolo v knižniciach zapísaných 79 tisíc čitateľov. Mestská knižnica v Bratislave má vo svojom fonde 300 tisíc titulov. Hanu Michalčíkovú však do nej priviedol nielen tento počet, ale predovšetkým jej najmenší čitatelia, ktorí sa vybrali do Oddelenia pre deti a mládež. Najskôr sa zastavila pri 5- ročnej Alžbetke.

Mestská knižnica v Bratislave - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme sa už dozvedeli, že cieľom prechádzky s deťmi nemusí byť len park , jazero a zmrzlinový stánok, ale celkom netradične aj knižnica. Rodiny s deťmi si môžu prísť vybrať z množstva detských kníh, ale aj zabaviť sa pri spoločenských hrách a rôznych zábavných programoch, ktoré knižnice ponúkajú. Do bratislavskej Mestskej knižnice, Oddelenia pre deti a mládež ,denne smerujú deti v sprievode rodičov alebo pedagógov. A nie sú len príležitostnými  návštevníkmi, ale sú čitateľmi s vlastným čitateľským preukazom. Hana Michalčíková sa zastavila pri pracovníčke knižnice Márii Puškášovej, ktorá tu pracuje už vyše 20 rokov. Zaujímalo ju, aká je pre ňu práca s deťmi?

Mestská knižnica v Bratislave - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Puto, ktoré sa vytvorí medzi človekom a knihou býva silné a obyčajne je putom na celý život. Ak sú za ním rodičia, je to vlastne veľký dar potomkom. Dnes sme sa presvedčili, že vznikať môže v tom najútlejšom veku, veď čitateľskými preukazmi sa nám pochválili už predškoláci.

Autor: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame