Plaváreň Pasienky v Bratislave prechádza obnovou

Plaváreň Pasienky v Bratislave prechádza obnovou

Bratislavská plaváreň Pasienky je zložená z dvoch bazénov. Ten hlavný, ktorý má 50 metrov, bol vybudovaný presne pred polstoročím. Po čase k nemu vedľa pribudol menší bazén. V pláne bol ešte na konci 80. rokov aj vonkajší veľký bazén, ktorý sa mal nachádzať za budovou plavárne.

Po polstoročí konečne prechádza veľký vnútorný bazén komplexnou rekonštrukciou. Práve tento týždeň skúšobne spúšťali celú novú bazénovú technológiu. Medzitým sa priamo v interiéri plavárne finišovalo s modernizáciou stropu.

Martin Jurčo najprv oslovil strojníka plavárne Ladislava Krocsana a riaditeľa Správy telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy – STARZ Ladislava Križana.

Plaváreň Pasienky v Bratislave prechádza obnovou I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o plavárni Pasienky. Tento týždeň tam skúšobne spustili prevádzku strojovne plavárne a postupne začínajú pracovať na obnove interiérovej časti.

Veľký bazén plavárne Pasienky kolaudovali v roku 1974 podľa návrhu architekta Kamila Kosmana. Odvtedy utrpel interiér najmä dopĺňaním rušivých prvkov pri rôznych drobných opravách. Po novom by mal vyzerať moderne. Mal by mať vizuál pôvodného architektonického návrhu. Aj preto dnes dozerá na rekonštrukciu syn Kamila Kosmana – René Kosman.

Martin Jurčo sa rozprával s riaditeľom Správy telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy – STARZ Ladislavom Križanom a oslovil aj Reného Kosmana.

Plaváreň Pasienky v Bratislave prechádza obnovou II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorili sme plavárni Pasienky. Po polstoročí rozhodli bratislavskí poslanci o prefinancovaní komplexnej rekonštrukcie. Tým dorovnali potrebnú sumu k miliónu EUR, ktoré mesto získalo z Fondu na podporu športu.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame