Z parku na Račianskom mýte sa stal po revitalizácii a rekonštrukcii kvalitný verejný priestor

Z parku na Račianskom mýte sa stal po revitalizácii a rekonštrukcii kvalitný verejný priestor

Obľúbený a vyhľadávaný park na Račianskom Mýte prešiel v minulom roku rekonštrukciou. Počas jeho obnovy došlo k parku k výmene povrchov komunikácií, dopadových plôch, detských hracích prvkov či mobiliáru, pribudli nové športoviská, zrevitalizovala a dosadila sa zeleň.

Park v novej podobe síce slúži návštevníkom už niekoľko mesiacov, oficiálne otvorenie však muselo počkať na lepšie počasie. A to bolo práve tento víkend, kedy sa pestrého kultúrneho programu zúčastnili stovky malých aj veľkých návštevníkov. Pre Tatianu Šuškovú to bola aj príležitosť zistiť ako sú so súčasnou podobou parku spokojní.

Z parku na Račianskom mýte sa stal po revitalizácii a rekonštrukcii kvalitný verejný priestor I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počas tohto víkendu bolo v parku na Račianskom mýte rušenejšie ako zvyčajne. Oficiálne otvorenie zrekonštruovaného parku ponúkalo pestrý program pre návštevníkov všetkých vekových kategórií. Prezentovali sa aj združenia pôsobiace v mestskej časti Bratislava Nové mesto. Tatiana Šušková oslovila Róberta Nemečka zo Strediska kultúry na Vajnorskej ulici.

Z parku na Račianskom mýte sa stal po revitalizácii a rekonštrukcii kvalitný verejný priestor II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Verejné priestory sú živé priestory a aj na sobotňajšom podujatí mali návštevníci nielen možnosť povedať, čo sa im zrekonštruovanom parku páči, ale aj to, čo sa im nepáči a aké zmeny či doplnenia by „na Račku“ privítali. Novomestská samospráva bude s ich pripomienkami pracovať, aby sa kvalita tejto zelenej oázy v rušnom meste neustále zlepšovala.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame