V areáli Mičurina ožil zatiaľ letný bazén

V areáli Mičurina ožil zatiaľ letný bazén

O areáli Mičurina sa hovorí ako o jednom z miest nad Bratislavou s nádherným výhľadom. Vznikol koncom 50. rokov pre deti a mládež ako miesto športového a kultúrneho vyžitia, a rovnako aj pre záujmovú činnosť. Žiaľ, areál v 90. rokoch upadal, spôsobil to aj rozpredaj pozemkov v okolí areálu. Ministerstvo školstva v neskoršom období čiastočne rekonštruovalo budovu. Teraz by v tom chceli pokračoval aktivisti a najnovší správca areálu Mičurin, bratislavská Správa telovýchovných a rekreačných služieb mesta. 

Martin Jurčo sa bol priamo pozrieť v areáli Mičurinu. Pri bazéne sa rozprával so správcom areálu Róbertom Urbanom.

V areáli Mičurina ožil zatiaľ letný bazén I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Areál Ekoiuventy, prezývaný Mičurín, je od roku 2016 národnou kultúrnou pamiatkou. Patrí k nemu Dom mládeže, schodisko, bazén, amfiteáter i polyfunkčná budova. Stavby v štýle socialistického realizmu boli postavené v 50. rokoch. Mičurín v minulosti zabezpečoval pre deti množstvo voľnočasových aktivít. Dnes je tento areál zaujímavý stavebne, aj z hľadiska možností využitia pre Bratislavčanov.

Magistrát plánuje postupne areál revitalizovať. Okrem financií sú problémom aj odrezané prístupové cesty. Viac povedali Martinovi Jurčovi Martin Kirz z bratislavského magistrátu a Sabína Barborjak.

V areáli Mičurina ožil zatiaľ letný bazén II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Do areálu Mičurina sa oplatí zájsť v lete nielen cez deň, ale aj v stredu večer. Bazén žije každý deň. Každú stredu večer počas leta Bratislavské kultúrne a informačné stredisko pripravuje premietania priamo v malo amfiteátri v areáli.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame