Verejná osobná doprava aktuálne

Verejná osobná doprava aktuálne

V súvislosti s neustálym zahusťovaním miest autami sa dostáva čoraz viac do popredia otázka verejnej osobnej dopravy. Aj preto sa pravidelne stretávajú odborníci zo Slovenska a Česka. Diskutujú o témach ako riešiť dopravu v mestách, husto obývaných sídlach a ako zlepšiť to, čo je už vybudované.

Martin Jurčo zachytil časť diskusie, napríklad Ondrej Jurkovič zo Stavebnej fakulty STU bol členom tímu, ktorý riešil koncepciu budovania električkovej trate z Astronomickej ulice v Ružinove až na letisko.

Verejná osobná doprava aktuálne I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o konferencii o doprave. Na nej odborníci hovorili aj o novej vyhláške. Ňou sa upravuje legislatíva o verejnej osobnej doprave. Reaguje tak na plán obnovy, v ktorom sa hovorí o posilnení lokálnej a mestskej dopravy v zmysle jej plynulosti a lepšej obslužnosti miest. Martinovi Jurčovi povedal viac Radovan Slávik z Ministerstva dopravy SR.

Verejná osobná doprava aktuálne II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ministerstvo dopravy už akosi neuvažuje o rozšírení konceptu stanice Filiálka. Ako avizovalo, v súčasnosti je prioritou  koncept novej železničnej stanice Bratislava-západ. Tá by bola predĺžením veľmi zahustenej lokality v okolí bratislavskej Hlavnej stanice a bola by umiestnená v lokalite Stupavy.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame