Galéria ľudského tela

Galéria ľudského tela

Len pár dní pred Vianocami dostala Detská fakultná nemocnica s poliklinikou na bratislavských Kramároch darček, z ktorého budú mať radosť práve malí pacienti. Všedná čakáreň na oddelení detskej rádiológie sa vďaka mladým talentovaným ilustrátorom premenila na nevšednú Galériu ľudského tela. Na slávnostnom otvorení nechýbala ani Tatiana Šuškovej, ktorej viac o projekte povedala Martina Stašíková:  

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Deti, rodičia, ale aj zdravotníci Rádiologického oddelenia Detskej fakultnej nemocnice dostali na sklonku minulého roka pekný vianočný darček. Jedna z čakární sa premenila na ponorku, ktorou môžete, počas čakania, preskúmať zákutia ľudského tela a tak aspoň trochu zabudnúť na strach z vyšetrenia, ba dokonca sa aj niečo užitočné o jeho fungovaní naučiť. A Tatiana Šušková sa hneď od slávnostného otvorenia presvedčila o tom, že deti Galéria ľudského tela priamo v čakárni od začiatku baví: 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Humanizácia nemocničného prostredia môže teda nielen zmierňovať fyzické a psychické následky úrazu, choroby či detského strachu z vyšetrenia, ale môže aj vzdelávať a vychovávať budúcich návštevníkov galérií.

Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame