Nepochybujeme, že väčšina športujúcej populácie vie, čo je to funkčné tričko. Má termoizolačné vlastnosti a udržuje teplo a sucho. S termínom funkčné potraviny by niektorí možno mali problém, aj keď ich konzumácia je dnes bežná. Funkčné potraviny znamenajú zdraviu prospešné. Sú často fortifikované, teda obohatené o rôzne zdraviu prospešné látky- minerály, oleje, vitamíny a pod. Jednou z prvých fortifikovaných potravín bola soľ, ktorú v 50. rokoch začali obohacovať o jód. Hane Michalčíkovej povedal viac o fortifikovaných potravinách docent Stanislav Šilhár z Výskumného ústavu potravinárskeho.
Nový trend zdravej výživy Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Od docenta Stanislava Šilhára z Výskumného ústavu potravinárskeho sme sa dozvedeli nielen to, čo sú to fortifikované potraviny , ale tiež, že informácie o prospešných látkach, o ktoré je je výrobok obohatený, musíme hľadať na etikete medzi „éčkami.“. Aj takto sme si dnes zdvihli naše spotrebiteľské povedomie.