Na jeseň sme vždy spohodlneli. Dni sa krátili , slnka a tepla ubúdalo a viac sme sedeli a ležali, než hýbali sa. Ale jesť nám chutilo a tak záležalo len od nás, čo v jedálničku dostalo prednosť. Obdobie koronavírusu prirodzene zvyšuje nás záujem o vitamíny a Hana Michalčíková bola zvedavá, či sa tým riadia aj gazdinky v slovenských domácnostiach.
Výživa na jeseň Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak sa teda mastnejším jedlám nevyhýbate, pomôžte si zeleninou. Aj spomínaným chrenom. Stále platí, že na tanieroch by sme mali mať viac zeleniny, keďže priamo ovplyvňuje zdravie. Kým priemerný Slovák zje ročne 84 kilogramov zeleniny, v Európskej únii je priemerná ročná spotreba vyššia, až 120 kilogramov na osobu.