Kniha o syndróme vyhorenia pracovníkov DSS

Kniha o syndróme vyhorenia pracovníkov DSS

Počas najakútnejších opatrení proti covidu sa hovorilo o problémoch klientov domovov seniorov a domovov sociálnych služieb. Menej sa však myslelo aj na pracovníkov, ktorí neraz trávili s klientmi aj 24 hodín. Aj preto mnohí trpeli syndrómom vyhorenia. Aj keď sa neraz podceňuje, môže byť príčinou závažných chorení – nehovoriac o úplnej strate motivácie pracovať.
 
Odborníci z trnavského regiónu uzavreli unikátny štvorročný Projekt 5P. Nová kniha, rovnako ako projekt, vznikli v spolupráci trnavskej župy s tímom odborných lektorov a občianskeho združenia Navzájom lepší. Martin Jurčo oslovil koučku Tatianu Pavlovičovú, ktorá je aj manažérka nového Centra sociálnych služieb Galanta.

Kniha o syndróme vyhorenia pracovníkov DSS 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Navzájom lepší. Tak sa volá nová kniha, ktorej názov je zároveň aj hlavnou myšlienkou – teda vyváženosť medzi pracovným a osobným životom. Hovorí nielen o syndróme vyhorenia pracovníkov sociálnych služieb, ale aj o možnostiach prevencie.

Počas najkritickejších fáz pandémie, teda najmä počas minulého roka, trpeli zamestnanci nielen prepracovanosťou – jeho následkom je aj syndróm vyhorenia. O tomto projekte povedal Martinovi Jurčovi predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Kniha o syndróme vyhorenia pracovníkov DSS 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Projekt Navzájom lepší má aj svoje pokračovanie. No čo je dôležité, zamestnanci domovov sociálnych služieb prechádzajú postupne tréningmi, ktoré sú prevenciou syndrómu vyhorenia. Pripravujú sa tak aj na očakávané zhoršenie situácie na jeseň.  

Autor: Martin Jurčo, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame