OZ Malíček sa venuje problematike predčasne narodených detí

OZ Malíček sa venuje problematike predčasne narodených detí

Narodenie dieťaťa nesie v sebe tajomstvo zázraku života. Pre rodičov sú azda najkrajšie chvíle, keď môžu svoju ratolesť, ktorej život odpočítava prvé hodiny, zovrieť v náručí. Je však nemálo rodičov, ktorí žiaľ takúto atmosféru neokúsili. Predčasný pôrod ich totiž zastihol nepripravených a nie raz sa v okamihu stáva bojom o život dieťatka a často aj o záchranu jeho mamy. Práve takýmto zúfalým, bezradným a tápajúcim rodičom ponúka podporu Občianske združenie „MALÍČEK“.

OZ Malíček 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Starostlivosť o predčasne narodené deti je nesmierne náročná. Svoje si však užijú nielen zdravotníci, ale aj rodičia detí, ktoré sa na svet prihlásili oveľa skôr, ako mali. Aj preto im už 10 rokov poskytuje podporu Občianske združenie Malíček. A ako ste už počuli, Malíček vznikol z iniciatívy rodičov s podobnými skúsenosťami s predčasným narodením dieťaťa. S veľkým ohlasom sa stretol ich projekt  „Prvá fotka bábätka“.

OZ Malíček 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Projekt  Občianskeho združenia Malíček s názvom „Prvá fotka bábätka“ realizujú v desiatich nemocniciach na Slovensku a ročne odovzdajú rodičom predčasne narodených detí - viac ako  1 000 fotografií s povzbudivým nápisom: „Gratulujeme, narodil sa vám bojovník!“

Autor: Janka Bley

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame