Palčekovia - občianskeho združenie ľudí nízkeho vzrastu

Palčekovia - občianskeho združenie ľudí nízkeho vzrastu

Občianske združenie Palčekovia združuje ľudí nízkeho vzrastu. Každý rok sa narodia dve deti s diagnózou achondroplázia. Ide o zriedkavé ochorenie, ktoré prináša rodičom aj deťom veľké problémy. Členovia združenia sa snažia pomáhať a situáciu zmeniť. O tom sa rozpráva Beáta  Repíková s jedným z členov - Jurajom Vrankom. Najskôr: ako sa dostal k Palčekom?

Palčekovia - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Malý vzrast - veľký problém. Aj tak by sme mohli pokračovať v rozprávaní o ľuďoch, ktorých neprehliadnete práve preto, lebo sú veľmi nízki. Už názovb diagnózy - achondroplázia je zložitý a jednoduché to nemajú ani v bežnom živote. Občianske združenie Palčekovia, ktoré združuje ľudí nízkeho vzrastu, sa snaží túto situáciu zmeniť, lebo deti nemajú len problémy, ktoré súvisia s výškou. O tom sa rozpráva Beáta  Repíková s členom spomínaného združenia Jurajom   Vrankom.

Palčekovia - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Združenie Palčekovia je otvorené všetkým ľuďom malého vzrastu, rodičom detí malého vzrastu, ale i všetkým sympatizantom. V rádiu Regina Západ budeme sledovať, ako budú pokračovať rokovania a samozrejme že Vás o tom budem aj informovať.

Autor: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame