Liečba budúcnosti

Liečba budúcnosti

Roztrúsená skleróza je závažné zápalové neurologické ochorenie. Ohrozuje dokonca aj deti, ale jej obeťami sú najčastejšie mladí ľudia v produktívnom veku. „ESEMKA“ dostala aj prívlastok choroba tisícich tvári. Čo pacient, to iné príznaky a iné zdravotné problémy. Aj preto na otázku Janky Bleyovej - aké sú najčastejšie príznaky spomínanej choroby, zareagoval  neurológ prof. Ľubomír Lisý týmito slovami.

Liečba budúcnosti - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pacienti s roztrúsenou sklerózou multiplex túžobne čakajú na liek, ktorý by ich dokázal úplne vyliečiť, ale rozhodne nečakajú so založenými rukami. V týchto dňoch totiž nevyliečiteľní optimisti, teda pacienti s esemkou - združení v pacientskej organizácii „Nádej“ horúčkovito pripravujú už 9. ročník osvetového cyklistického podujatia. Zašla medzi nich moja kolegyňa Janka Bleyová.

Liečba budúcnosti - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Posledné Veronikine slová boli vlastne takou pomyselnou pozvánkou. Teda, aby ste v prípade, že budete môcť a mať chuť - prišli cyklistov - nevyliečiteľných optimistov - aj vy privítať na bratislavské Hviezdoslavovo námestie.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame