Podkožný tuk

Podkožný tuk

Podkožný tuk je pre ľudí strašiakom. Máme obavy už len naňho pomyslieť. Znižuje nám sebavedomie a takmer všetci si myslíme, že ho máme viac než treba a chceli by sme sa ho zbaviť. Ale, rozmýšľame správne? Vieme, či podkožný tuk vôbec potrebujeme, prečo a v akom množstve? Skôr než odpovieme  sa budeme pýtať . Hana Michalčíková oslovila dvoch mužov v strednom veku s otázkou - Potrebujeme podľa vás podkožný tuk?

Podkožný tuk - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pred chvíľou sme sa rozprávali o podkožnom tuku. Dozvedeli sme sa, že telo ho pre svoje zdravie potrebuje a aj keď ho zrovna nemáme radi, chráni naše telo pred chladom a je významnou zásobárňou energie. A keďže väčšinu z nás znepokojuje jeho množstvo, budeme zvedaví, či je nevyhnutný aj u štíhlych, či doslova chudých ľudí. Hana Michalčíková sa na opýtala docentky Oľgy Pecháňovej z Ústavu normálnej a patologickej fyziológie Centra experimentálnej medicíny SAV.

Podkožný tuk - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Vieme už teda, že na množstvo tuku v tele môže mať vplyv genetika, ale tiež, že významnú úlohu hrá náš životný štýl. Medzi najvýraznejšie faktory, ktoré vplývajú na nebezpečné množstvo tuku v tele je vysokokalorická strava, sedavý spôsob života, nedostatok svalovej hmoty a cukrovka.

Autor:: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame