Medicína ako poslanie nie je klišé

Medicína ako poslanie nie je klišé

Asociácia na ochranu práv pacientov má skvelú tradíciu. Titulom Môj lekár, Moja sestra -  každoročne slávnostne „oceňuje“ tých najlepších spomedzi zdravotníkov. Pre všetkých sú spomínané ocenenia o to vzácnejšie, že ich navrhujú a hlasy odovzdávajú sestrám a lekárom samotní pacienti, alebo pacientske združenia. Nevšedné chvíle zo siedmeho ročníka udeľovania prestížnych cien, nám sprostredkuje Janka Bleyová. Najskôr oslovila Janku Dobšovičovú-Černákovú, šéfku Ligy proti reumatizmu na Slovensku.

Medicína ako poslanie nie je klišé 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ocenenia „Môj lekár“ a „Moja sestra“, ktoré pred pár dňami  najlepším zdravotníkom,  udeľovala Asociácia na ochranu práv pacientov - mali punc výnimočnosti. Vnímali to tak aj samotní zdravotníci, veď dostali hlasy od pacientov, o ktorých sa starajú. Aj preto pacientske organizácie,  pristupovali k nomináciám  s veľkou zodpovednosťou. Za jednu z najväčších, za Ligu proti reumatizmu, to bolo už spomínané ocenenie In Memoriam pre MUDr. Elenu Koškovú, ale predsedníčka Ligy Janka Dobšovičová-Černáková, mojej kolegyni Janke Bleyovej  priblížila aj ďalšie nominácie.

Medicína ako poslanie nie je klišé 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola dohoda mojej kolegyne Janky Bleyovej  s uznávanou odborníčkou. Je pravda, že  Vianoce nám, ako sa hovorí, už doslova klopú na dvere, ale ja vám už v tejto chvíli môžem sľúbiť, že aj v Novom roku vám naše „zdravotnícke redaktorky“ budú prinášať aktuálne informácie zo sveta zdravia a medicíny.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame