Nové oddelenie pre veľké deti na Klinike detskej hematológie a onkológie

Nové oddelenie pre veľké deti na Klinike detskej hematológie a onkológie

Neziskovú organizáciu Deťom s rakovinou založili rodičia detí, ktoré sa liečili na bratislavskej detskej onkológii. Urobili tak spolu s prednostkou kliniky Alexandrou Kolenovou. Rodičia si s deťmi prešli dlhodobou náročnou liečbou a preto vedia, ako táto choroba ovplyvní celé rodiny. Nezisková organizácia vznikla v decembri 2015 a funguje priamo na Klinike detskej hematológie a onkológie Národného ústavu detských chorôb v Bratislave. V rámci ich aktivít vzdelávajú rodičov, podporujú rodiny, pozývajú na oddelenie kúzelníkov či iných hostí, aby potešili detských pacientov. Ľubica Janáčková sa pýtala riaditeľky neziskovej organizácie Deťom s rakovinou Kataríny Bagľašovej na ich ďalšie aktivity.

Nové oddelenie pre veľké deti na Klinike detskej hematológie a onkológie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V roku 2016 sa nezisková organizácia Deťom s rakovinou stala členom medzinárodnej organizácie Childhood Cancer International (CCI) a háji záujmy slovenských onkologických detských pacientov.

Autorka: Ľubica Janáčková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame