Resocializácia závislých je ťažká, ale možná!

Resocializácia závislých je ťažká, ale možná!

Tí, ktorí majú skúsenosť, či už vlastnú, alebo v rodine, vedia, aká ťažká a komplikovaná je cesta z drogovej závislosti. Ako však mojej kolegyni Janke Bleyovej povedala riaditeľka  terapeuticko - resocializačného zariadenia pre deti Tomky a psychologička spomínaného centra Lucia Hanzalíková, oveľa ťažia je, ak ide o deti. Adamov príbeh narkomana sa tiež  začal keď bol ešte malým chlapcom.

Resocializácia závislých je ťažká, ale možná! I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Závislosti sú v medzinárodnej klasifikácii diagnóz označené ako choroba. Avšak bez ohľadu na to, či ide o alkoholovú závislosť, alebo od drog, chorý nie je iba jednotlivec, ale chorá je celá rodina. Aj preto sa odborníci v Resocializačnom zariadení v Tomkách, nevenujú pri návrate do života, len deťom, ale aj ich rodinám. Práve nad týmto rozmerom ich práce, sa  zamýšľa Janka Bleyová s abstinujúcim Adamom, ale i s psychologičkou Luciou Hanzalíkovou a s riaditeľkou spomínaného centra Annou Hannikerovou, ktorá sa rozhovorila prvá.

Resocializácia závislých je ťažká, ale možná! II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V predchádzajúcich minútach sa hostia Janky Bleyovej síce zamýšľali nad prístupom rodičov k deťom závislým od drog, ale nazdávam sa, že mnohé pravidlá vo vzťahu: „deti - rodičia“ by sa oplatilo preniesť aj do života takzvaných zdravých rodín.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame