Keď treba prekonať bolesť

Keď treba prekonať bolesť

Nik ešte nevymyslel prístroj, ktorý by dokázal zmerať silu vôle človeka. Život nám však dennodenne ponúka príbehy ľudí, v ktorých je ich vôľa silnejšia, ako bolesť. Také sú napríklad aj príbehy mnohých reumatikov podstupujúcich náročnú liečbu. Janka Bleyová sa práve s takými zoznámila na pondelkovej jogovej terapii. Pacientom s reumou dávala pokyny, pričom ich sledovala starostlivým pohľadom, jemná, dlhovlasá inštruktorka jogovej terapie, Silvia Bobocká.

Keď treba prekonať bolesť I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sú ľudia, ktorí prišli na svet so závažným reumatickým ochorením, iní ochoreli, v čase dospievania, alebo v zrelom veku. Všetkých však, takmer bez výnimky, sprevádza  pri každom pohybe bolesť. Mnohí sa ju, zdanlivo paradoxne, snažia prekonať práve pohybom. Janka Bleyová si na hodine jogovej terapie, pod vedením certifikovanej inštruktorky Silvie Bobockej, vypočula aj tieto názory cvičiacich.

Keď treba prekonať bolesť II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorí sa, že pohyb je život. Tento slogan však rozhodne nepomáha kvalitnejšie žiť, iba ľuďom s reumatickými ochoreniami, či inými diagnózami, ale samozrejme aj zdravým. Nie nadarmo preto lekári vyzývajú všetkých ľudí, aby sa hýbali a predišli tak mnohým zdravotným problémom.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame