Viaceré inštitúcie majú ako cieľ účinnú prevenciu

Viaceré inštitúcie majú ako cieľ účinnú prevenciu

Aj v tomto roku sa do Svetového dňa obezity zapájajú školáci. Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky v spolupráci s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva a OZ Skutočne zdravá škola vyhlásili druhý ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže pre triedy základných škôl. Ich úlohou je výtvarne zobraziť zeleninu a ovocie, lebo sú super hrdinami v prevencii obezity. Niektorí lekárne zase v rámci osvetového projektu, Slovensko proti obezite pripravili pre širokú verejnosť vyšetrenia zamerané na zisťovanie rizikových parametrov pre obezitu. Beáta Repíková sa do jednej z lekární vybrala a v Zdravotnom stredisku na Budovateľskej ulici v Bratislave oslovila najskôr pani Denisu, potom pani Andy, ktoré vyšetrenia realizovali.

Viaceré inštitúcie majú ako cieľ účinnú prevenciu I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovenská koalícia ľudí s obezitou a nadváhou bude počas celého marca edukovať deti, študentov a dospelých o prevencii obezity. Pripravila na tento mesiac Akadémiu zdravia a prevencie obezity. Aj dnes navštívila niektoré materské školy. Vychádza z posledných údajov  na tento rok 2024, kde sa vo svetovom atlase obezity uvádza, že obezita sa dotýka vyše   miliardy ľudí konkrétne 880 miliónov dospelých a 159 miliónov detí. Viac povedala Beáte Repíkovej doktorka Hana Vrabcová.

Viaceré inštitúcie majú ako cieľ účinnú prevenciu II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň pokračujú preventívne vyšetrenia v súvislosti s prevenciou proti obezite, v niektorých našich lekárňach pripravili pre širokú verejnosť preventívne vyšetrenia rizikových faktorov. Školáci sa zapojili do prevencie a výtvarne spracovávajú tému „ovocie a zelenia - naši super hrdinovia v boji proti nadváhe a obezite a spomínaná Slovenská koalícia ľudí s obezitou a nadváhou bude počas celého marca edukovať deti, študentov a dospelých o prevencii obezity.                                                                   

Autorka: Beáta Repíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame