Liečba muzikoterapiou v Petržalke

Liečba muzikoterapiou v Petržalke

Básnik, spisovateľ, rodič aj vychovávateľ vedia svoje o tom, ako slovo dokáže liečiť. Iní umelci hudobníci nedajú zasa dopustiť na liečbu hudbou, aj preto sa zo svojho úspechu dnes teší muzikoterapia. A nielen v radoch detí so zdravotným znevýhodnením, ale aj u zdravých detí so školskými problémami, dospelých, ktorí sa cítia na mizine, aj u seniorov. Aj preto Miestna knižnica Petržalka odštartovala školský rok novinkou v ponuke aktivít. V spolupráci s neziskovou organizáciou Centrum Amadeus otvorila priestory svojej pobočky na Prokofievovej ulici muzikoterapii. V jedno marcové popoludnie zaklopala na dvere knižnice Hana Michalčíková. Otvorili jej a sprevádzali ju Jana Kľúčiková a Margita Matúšková z Centra Amadeus.

Liečba muzikoterapiou v Petržalke I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pred chvíľou sme sa s riaditeľkou Centra Amadeus Janou Kľúčikovou a pracovníčkou centra Margitou Matúškou zhovárali o využití muzikoterapie. Pomáha napr. deťom so zdravotným znevýhodnením či dospelým s pocitom vyhorenia. Pobočka Miestnej knižnice Petržalka na Prokofievovej ulici v Bratislave im otvára dvere a ponúka odbornú pomoc. Samozrejme s hudbou. Ako to funguje zisťovala na mieste Hana Michalčíková.

Liečba muzikoterapiou v Petržalke II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zistili sme, že na človeka, bez ohľadu na to, či vie hrať na hudobný nástroj, hudba pôsobí blahodarne. Deti aj dospelí objavujú vďaka muzikoterapii nový priestor umenia a svoju osobnú cestu k hudbe.

Autorka: Hana Michalčíková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame