Význam vzdelávania sanitárov

Význam vzdelávania sanitárov

Už dávno neplatí, že na to, aby sme v zamestnaní, držali krok s dobou, stačí dosiahnuté vzdelanie. Celoživotné vzdelávanie je jednoducho súčasťou takmer každej pracovnej pozície. Výnimkou nie sú ani sanitári. Medzi takých, ktorí sú už nejaký ten rok v praxi a študujú externe, sa vybrala Janka Bleyová. Skôr však, ako sa s ňou o svoje postrehy a skúsenosti so štúdiom popri zamestnaní, podelili samotní študenti, slovo dostala triedna ich ročníka, doktorka  Gabriela Pénzesová.

Význam vzdelávania sanitárov I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Priestory strednej zdravotníckej školy v bratislavskej Petržalke, nie sú vyhradené výlučne  študentom, ktorí iba nedávno prekročili prah dospelosti. Do tamojších školských lavíc si totiž pravidelne sadajú aj študenti, ktorí  často už sami majú dospelé deti. Janku Bleyovú zaujímalo, prečo sa popri rodičovských povinnostiach, či náročnej práci sanitárov, rozhodli chodiť do školy. Prvú oslovila hnedovlasú štíhlu ženu v strednom veku.

Význam vzdelávania sanitárov II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Z predchádzajúceho rozprávania sanitárov, teda podľa ich triednej, doktorky Gabriely Pénzesovej „zdravotníkov s veľkým zet“ je zrejmé, že sú to skutoční profesionáli, navyše: hrdí  na svoju prácu.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame