Na Slovensku v posledných rokoch stúpa výskyt rakoviny prostaty

Na Slovensku v posledných rokoch stúpa výskyt rakoviny prostaty

Medzi najčastejšie ochorenia, ktoré trápia mužskú časť našej populácie patria ochorenia prostaty. Alarmujúci je však fakt, že reč nie je „iba“ o zápalových, ale aj nádorových ochoreniach prostaty. Tento znepokojujúci zdravotný problém podčiarkuje aj vysoké percento  nárastu úmrtí. Príčinou tejto alarmujúcej situácie je skutočnosť, že lekári diagnostikujú  mnohým mužom rakovina v pokročilom štádiu. Téme sa venuje Janka Bleyová. Najskôr dala slovo známemu urológovi MUDr. Romanovi Sokolovi, ktorý zdôraznil, že ochorenia prostaty súvisia aj s vekom mužov.

Na Slovensku v posledných rokoch stúpa výskyt rakoviny prostaty I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V poslednom období sa naše zdravotníctvo príliš nevykresľuje v ružových farbách o to viac ma teší, že vám, spolu s Jankou Bleyovou, v tejto chvíli môžem sprostredkovať pozitívne informácie. Súvisia s možnosťami prevencie rakoviny prostaty, ktorá ohrozuje stále viac mužov. Jedna slovenská biotechnologická spoločnosť sa totiž môže pochváliť jedinečným testom na zisťovanie spomínaného onkologického ochorenia. Mojej kolegyni viac o teste, prezradila vedúca spoločnosti Eva Kováčová.

Na Slovensku v posledných rokoch stúpa výskyt rakoviny prostaty II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nechcem predbiehať, ale vedci zo slovenskej biotechnologickej firmy, ktorá priniesla novú technológiu pri vývine testu na rakovinu prostaty, údajne finišujú aj na teste rakoviny prsníka. Samozrejme, aktuálne informácie vám opäť ponúkne naše rádio.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame