Seniorky sa zaoberajú fytoterapiou

Seniorky sa zaoberajú fytoterapiou

Tento týždeň v pondelok bolo v kalendári Jána. Kedysi ľudia verili, že byliny treba zbierať práve počas svätojánskej noci, keď sú najviac účinné. Vedia o tom možno aj frekventantky Univerzity tretieho veku, ktoré sa venujú fytoterapii. Organizátori takéhoto vzdelávania ani neočakávali taký veľký záujem o takýto typ odboru.

Ako sa to všetko začalo hovorí jedna z pedagogičiek, ktorá má na starosti piešťanských študentov Daniela Benediková. Martin Jurčo sa jej spýtal aj na to, ako tento odbor v Piešťanoch vznikal.

Seniorky sa zaoberajú fytoterapiou I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o kurze fytoterapie, ktorý sa tento rok začal v rámci Univerzity tretieho veku. Nielen v Bratislave, ale aj na pracoviskách v Piešťanoch, Partizánskom a ďalších mestách. To rozšírenie je logické záujem o takúto tému je vyšší, ako organizátori očakávali. A tak frekventanti, ktorí práve skončili prvú etapu kurzu, vyrážajú do prírody. Chcú si overiť, napríklad, ako vedia spoznávať liečivé rastliny. A nejde len o repík lekársky, medovku, materinu dúšku, ale menej známe druhy bylín.

Martin Jurčo sa pedagogičky piešťanského kurzu fytoterapie Daniely Benedikovej pýtal aj na to, aké má odozvy a ohlasy od študentov.

Seniorky sa zaoberajú fytoterapiou II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako sme sa dozvedeli na kurze, najideálnejšími príručkami sú klasické staré atlasy liečivých rastlín. Jeden z tých rozsiahlych vyšiel v niekoľkých vydania u nás v 70. a 80. rokoch.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame