V gastronómii dnes už hovoríme o umení ba dokonca o experimentovaní. Experimentovanie s jedlom pritom nemá žiadne pravidlá. Ide len o to, aby sme spojením netradičných chutí dosiahli dokonalý labužnícky zážitok. Niektorí kuchári a cukrári sa však vo svojich prevádzkach riadia istými obmedzeniami – teda tým - akými alergiami a intoleranciami trpia ich zákazníci. Na takúto podnikateľskú dráhu stavila aj Gabriela Bottlíková, ktorá pre svojich zákazníkov pripravuje rôzne vegánske špeciality. Beáta Repíková sa jej opýtala na to, ako si užíva voľné dni a ako jej pomohlo na začiatku podnikania v gastronómii - predchádzajúce vzdelanie na Obchodnej akadémii, ktoré obohatila praxou v gastro sektore?
Čo ma živí Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Dnes sa rozprávame s mladou podnikateľkou v gastronómi s Gabrielou Bottlíkovou, ktorú už možno poznáte aj z našej rubriky Kulinárium. Hovorí, že vytvoriť dokonalú harmóniu chutí na tanieri nie je vôbec jednoduché ak berie do úvahy - že jej zákazníci majú rôzne stravovacie obmedzenia. Pripravuje pre nich rôzne vegánske špeciality, pečie bez lepku, bez sóje a bez živočíšnych bielkovín. Beáta Repíková sa jej opýtala aj na to, ako sa jej na začiatku podnikateľskej kariéry zišlo vzdelanie, ktoré získala na Obchodnej akadémii.
Čo ma teší
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.