Martin Ružička - Cez deň vyvíja IT systém pre poisťovňu, večer hráva spoločenské hry

Martin Ružička - Cez deň vyvíja IT systém pre poisťovňu, večer hráva spoločenské hry

Niekto cvičí a športuje, niekto číta knihy, miluje filmy, niekto dáva prednosť prechádzkam v prírode. Formy voľno časových aktivít, ktoré sú vyvážením pracovného zaťaženia sú rôzne. Dnes vám predstavíme človeka, ktorý to so svojou záľubou dotiahol až na majstra Európy. Bratislavčana Martina Ružičku, ktorý tento rok získal európsky titul v spoločenskej hre Katan sa ale Tatiana Šušková najskôr spýtala čo ho živí.

Martin Ružička 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hrávali ste sa niekedy Monopoly? Túto hru považujú odborníci za predchodcu moderných spoločenských hier. Obrovský nárast ich popularity však priniesla až v roku 1995 hra Osadníci z Katanu, ktorá bola preložená do 30 jazykov.

Napriek tomu, že odštartovala doslova boom vymýšľania nových spoločenských hier dodnes zostala vo svete spoločenských hier „kráľovnou“. V hráčskych kluboch sa hrajú postupové kolá, ktoré dokážu tých najlepších priviesť až na medzinárodné súťaže. Martin Ružička z Bratislavy sa v jej hraní tento rok stal v Kodani oficiálnym majstrom Európy. Tatianu Šuškovú zaujímalo čo mu, ale aj jeho spoluhráčom, hranie prináša?

Martin Ružička 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A na túto otázku si budeme odpovedať aj v pondelkovej rannej téme. Hrávate sa ešte dnes spoločenské hry? A aké hry ste sa hrávali v detstve? Čo podľa vás táto kultivovaná zábava v kruhu najbližších alebo priateľov rozvíja? Odpovede budeme hľadať s Tatianou Šuškovou v pondelkovej rannej téme Rádia Regina.

Autorka: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame