Zdeněk Michalov a jeho mobilové fotografie

Zdeněk Michalov a jeho mobilové fotografie

Dnes vám predstavíme Zdeňka Michalova z Piešťan. Narodil sa v Ostrave a učil sa v Prahe. Aj on bol jedným z tých, ktorí sa ako elektromontéri zaslúžili o postupné prebudovanie pražskej elektrickej siete zo 120 na 220 voltov.
Dnes žije v Piešťanoch a okrem práce zvárača aj fotografuje. Tamojší obyvatelia nazývajú jeho fotografie doslova pohľadnicami. Nie je to tak dávno, čo začal fotografovať. Zakrátko sa však tento jeho talent prejavil natoľko, že usporiadal malú a úspešnú výstavu v jednej z kaviarní na Winterovej ulici v Piešťanoch. Martinovi Jurčovi povedal viac Zdeňek Michalov o sebe i o fotografovaní.

Zdeněk Michalov a jeho mobilové fotografie I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rozprávame sa so Zdeňkom Michalovom z Piešťan. Pracuje ako zvárač – elektromontér, no vo voľnom čase fotografuje na mobil. Vyskúšal aj klasický fotoaparát, no dnešná technika tak ide vpred, že fotografie z mobilu majú výborné parametre.

Tým, že Zdeňek si všíma detaily, ktoré bežný človek prehliada, jeho fotografie majú úspech. Potvrdilo sa mu to na sociálnej sieti, aj v ohlase v kaviarni na Winterovej ulici v Piešťanoch, kde vystavuje. Martinovi Jurčovi povedal Zdeňek Michalov aj o tom, že začal fotografovať klasickým aparátom s kinofilmom, i s digitálnym.

Zdeněk Michalov a jeho mobilové fotografie II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Krása, harmónia, vyváženosť a pokoj. Aj tak charakterizuje Zdeněk Michalov svoje fotografie. Je to aj tým, že má veľmi blízko k meditácii a premýšľaniu. Jeho základnou ambíciou je však zachytiť pekné okamihy všedného dňa.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame