Čo živí a čo teší vysokoškolského pedagóga Doc. Martina Kasadru?

Čo živí a čo teší vysokoškolského pedagóga Doc. Martina Kasadru?

Sú ľudia, pri ktorých trápne ticho nemusíte prerušiť rozhovorom o počasí. Medzi ľudí so širokým diapazónom tém a navyše s istotou, že nech reč zvrtnete akýmkoľvek smerom - nielenže sa dozviete veľa nepoznaného, ale dostanete sa aj k slovu, pretože ten človek,  nielenže je studnicou vedomostí, ale vie aj počúvať - rozhodne patrí vysokoškolský pedagóg Doc. Martin Kasarda. Janka Bleyová sa s týmto pokojným a takpovediac „vždy pozitívne naladeným učiteľom“ stretla v známom kníhkupectve v centre Bratislavy. Samozrejme, že moju kolegyňu najskôr zaujímala jeho pedagogická práca.

Čo živí a čo teší vysokoškolského pedagóga Doc. Martina Kasadru? I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Doc. Martin Kasarda - nielenže sa v pozícii vysokoškolského pedagóga so záujmom venuje študentom, ale na svojom konte má aj slušnú zbierku novinárskych, publicistických a literárnych textov. Je však aj autorom takých titulov, akými je napríklad román Krajina krásnych ľudí, ale i provokatívneho a groteskného románu Budúcnosť na predaj, či diela: Kniha – najväčší vynález ľudstva, alebo knihy o mafiánskej škole s názvom: Dole! Dole! Stíha toho veľa, ale zrejme je to aj preto, lebo je viacej škovránkom, ako sovou. Vraj, vstáva za úsvitu a vychutnáva si čas, kedy bez toho, aby ho niekto vyrušoval číta, píše a pracuje. Spisovateľa Martina Kasardu oslovila moja kolegyňa Janka Bleyová.

Čo živí a čo teší vysokoškolského pedagóga Doc. Martina Kasadru? II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame