Životný štýl kunsthistorika Júliusa Barcziho

Životný štýl kunsthistorika Júliusa Barcziho

Júliusa Barcziho poznáme ako kunsthistorika, ktorého často oslovujú pri určovaní hodnoty umeleckých diel. Keďže sa zaoberá najmä výtvarným umením, sleduje trendy na svetových trhoch. Vie skombinovať význam autora umeleckého diela a hodnotu na svetovom trhu, a teda aj u nás. Július Barczi pracoval dlhé roky aj ako riaditeľ Kaštieľa Betliar, no rovnako je srdcom na rodnom Gemeri, ako aj v Bratislave, kde žije, a v Trnave, kde študoval.
Martin Jurčo sa Júliusa Barcziho pýtal aj na jeho povolanie a na lásku k výtvarnému umeniu.

Životný štýl kunsthistorika Júliusa Barcziho I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S kunsthistorikom Júliusom Barczim sa rozprávame o jeho práci v aukčnej spoločnosti. Aj keď pracoval v kaštieli v Betliari, až teraz, v aukčnej spoločnosti sa stretáva so svetovo známymi umeleckými dielami. Martinovi Jurčovi povedal Július Barczi aj o tom, že aukcia  a práca na trhu s umením je bežnou súčasťou umeleckého života na celom svete.

Životný štýl kunsthistorika Júliusa Barcziho II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O svojej práci a láske k umeniu hovoril Július Barczi, pre ktorého je svet umenia životným štýlom. Rovnako aj v aukčnej spoločnosti na Medenej ulici v Bratislave organizuje vernisáže ponúkaných výtvarných diel. V čase rekonštrukcie Slovenskej národnej galérie to bola jediná možnosť, kde ste si mohli pozrieť historické i súčasné slovenské výtvarné umenie.

Autor: Martin Jurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame