Čo živí a čo teší muzikanta Marca Pila

Čo živí a čo teší muzikanta Marca Pila

Skladateľ, producent, aranžér, cimbalista, gitarista a tiež spevák Marco Pilo pochádza zo Šale. Už ako trinásťročný pôsobil v komornom orchestri Alexandra Móžiho, s ktorým koncertoval po Európe. Hru na gitare študoval v Španielsku. Z jeho autorskej dielne pochádzajú nielen vlastné koncertné skladby, ale aj diela pre iných interpretov. Márii Babinskej porozprával o svojich muzikantských začiatkoch.

Čo živí a čo teší muzikanta Marca Pila I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Chcem robiť hudbu, ktorá osloví všetkých a bude sa páčiť. Pracujem na všetkých štýloch, nikdy sa neriadim podľa vopred určených šablón. Vo chvíli, kedy zleniviete, všetko je zrazu zlé. Hudba je niečo, čo sa neustále vyvíja. Je to neuchopiteľná vibrácia, niečo, čo vás núti ísť stále ďalej.“

To sú slová všestranného umelca Marca Pila, rodáka zo Šale. Na gitare začal hrať ako 6 ročný, no a cimbalu sa začal venovať v 11 rokoch. V jeho pesničkách je cítiť zmes rôznych štýlov, ide o rómsku, rumunskú, ruskú hudbu, ale aj chorvátsku, či srbskú muziku a samozrejme flamenco. Okrem aktívnej muzikantskej dráhy je aj pedagógom v Základnej umeleckej škole v Bernolákove, kde učí hru na gitare. Mária Babinská sa ho spýtala, čo ho dokáže totálne upokojiť, keďže jeho muzikantský život prináša veľa rušných chvíľ.

Čo živí a čo teší muzikanta Marca Pila II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Marco Pilo, to je muzikant telom i dušou. Dnes nám odhalil aj trošku zo svojho súkromia.

Autorka: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame