Zdravé jedlo

Zdravé jedlo

Dobré jedlo je jeden zo spôsobov, ako dať partnerovi najavo, že vám na ňom záleží. Pri dobrom jedle môžete diskutovať o háklivých témach, utužiť vaše priateľstvo alebo prejaviť svoje city. Jedlo je skvelá príležitosť a cesta k srdcu druhého človeka. Máj je lásky čas a hovorí sa, že láska prechádza aj cez žalúdok. Práve preto Vám tento týždeň poradíme, ako na to a z akých surovín vykúzlite chutné jedlo. Miroslav Würfl sa rozprával s odborníčkou na výživu Zdenkou Havettovou.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o zdravom životnom štýle a vhodnom stravovaní. Základom pestrej a vyváženej stravy je pre mnohých z nás surová zelenina. Rôzne šaláty či prílohy k hlavnému jedlu si pripravíme pomerne jednoducho a rýchlo. Či je pre náš organizmus  lepšie konzumovať surovú alebo tepelne spracovanú zeleninu sa dozviete v dnešnej časti.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dobrým jedlom urobíte radosť nielen manželke či manželovi, ale celej rodine.  Máj je lásky čas a hovorí sa, že láska prechádza aj cez žalúdok. Práve preto sa Vám tento týždeň snažíme poradiť, ako zo sezónnych surovín pripravíte kulinársku lahôdku. Najdôležitejší je najmä výber kvalitných potravín. Možno preto chodíme do obchodu s kompletným zoznamom, aby sme na niečo nezabudli.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o zdravom životnom štýle a vhodnom stravovaní. Ak ste sa rozhodli zmeniť doterajší jedálníček  a stravovacie návyky, úplne prvým krokom by mohla byť najmä pestrá a vyvážená strava doplnená ovocím a zeleninou. Aké sú základné piliere nášho zdravia?

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už od pondelka hovoríme o zdravom životnom štýle a vhodnom stravovaní.  Ak sa chceme stravovať zdravo a chutne, môžeme staviť na jednoduchosť a striedmosť vo výbere jedál, ale na našich stoloch by sa určite malo objaviť viac zeleniny, obilnín aj strukovín.  Ako si ich máme vhodne pripraviť?

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme sa od odborníčky na výživu Zdenky Havettovej dozvedeli, ako zdravo jesť a prečo aj pri pestrej strave nesmieme zabúdať na ovocie a zeleninu. Budúci týždeň prejdeme na inú tému. V Dobrej rade sa budeme venovať cvičeniu – v interiéri aj exteriéry.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame