Bylinková škola Matky Zeme

Bylinková škola Matky Zeme

Ľudské zdravie sa stáva čoraz vyššou hodnotou a prioritou a mnohí si ho utužujú aj rôznymi bylinkami. Rastliny, ako dary prírody v rôznej forme, sa tešia stále väčšiemu záujmu, preto si tento týždeň v Dobrej rade povieme ako správne rastliny zbierať, spracovať a čo najlepšie ich pre naše zdravie využiť. Aké sú základné pravidlá zberu bylín, sa Marcela jedináková opýtala bylinkárky, terapeutky a spisovateľky Ivety Henzelyovej.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň v Dobrej rade hovoríme o tom ako správne zbierať bylinky, ako ich spracovať a čo najlepšie ich využiť pre naše zdravie. Veľkou témou je spracovanie bylín a všetky staré knihy o fytoterapii hovoria, že v prvom rade by sme mali používať bylinkové maste. Marcele jedinákovej to objasnila bylinkárka, terapeutka a spisovateľka Iveta Henzelyová.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň v Dobrej rade hovoríme o tom ako správne zbierať, spracovať a používať bylinky pre naše zdravie. Slnečných dní je stále viac a príroda nám ponúka čoraz väčšiu paletu liečivých rastlín. Najjednoduchšie je nazbierané bylinky nechať usušiť, ale aj to má pravidlá. Povedala Marcele Jedinákovej bylinkárka, terapeutka a spisovateľka Iveta Henzelyová.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň v Dobrej rade hovoríme o bylinkách. Mnohí niektoré z nich aj poznáme ale namiešať si čajovú zmes si ako laici trúfneme málokedy. Vhodná kombinácia  bylín v správnom množstve je tá pravá alchýmia, z ktorej tajomstiev trochu Marcele Jedinákovej prezradila bylinkárka, terapeutka a spisovateľka Iveta Henzelyová.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa v Dobrej rade venujeme bylinkám, vieme už ako ich správne zbierať, ako ich sušiť a vyrobiť si bylinkové čajové zmesi. Niektorí ľudia si bežne myslia, že rastliny môžeme len užívať ako čaj, kúpeľ alebo ako olej a že sú to nemé bytosti, neživé a sú určené len na konzumáciu a liečenie. Ako Marcele Jedinákovej povedala bylinkárka, terapeutka a spisovateľka Iveta Henzelyová, je to inak.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako nakupovať hydinové mäso a výrobky z neho – budeme radiť od pondelka.

Autor: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame