Darovanie krvi

Darovanie krvi

Tento týždeň sa budeme venovať darovaniu krvi. Povieme si, ako sa stravovať pred odberom, prečo vám lekári pri odbere vyšetria  krvnú skupinu, ale aj krvný obraz a dozvieme sa, prečo je samotné darovanie krvi nesmierne dôležité. Miroslav Würfl sa o tom rozprával s vedúcou lekárkou odberového centra Národnej transfúznej služby v bratislavskom Ružinove, Katarínou Kusendovou.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o darovaní krvi. Veď takýmto ušľachtilým činom môžeme zachrániť aj niekoľko životov. Aké podmienky by mal spĺňať darca, to zisťoval Miroslav Würfl u vedúcej lekárky odberového centra Národnej transfúznej služby v bratislavskom Ružinove, Kataríny Kusendovej.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa v Dobrej rade venujeme darovaniu krvi, pretože obete dopravných nehôd, ľudia podstupujúci operácie, ale aj pacienti liečiaci sa na nádorové ochorenia, tí všetci potrebujú krv. Najvzácnejšiu tekutinu môžete darovať od pondelka do piatku na pracoviskách Národnej transfúznej služby v Bratislave, Nitre, Nových Zámkoch, Trenčíne, Trnave, Žiline, v Banskej Bystrici, Martine, Poprade, Prešove a v Košiciach. Čo čaká darcu krvi a ako prebieha samotné darovanie, o tom sa s Katarínou Kusendovou, vedúcou lekárkou odberového centra Národnej transfúznej služby v bratislavskom Ružinove rozprával Miroslav Würfl.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vedeli ste, že darovaním krvi zachránite možno až tri ľudské životy? Práve vaša dávka krvi môže byť impulzom, ktorý niekoho opäť postaví na nohy a obnoví mu nádej do budúcnosti. Koľko ľudí v priemere daruje krv za jeden deň, zisťoval Miroslav Würfl u vedúcej lekárky odberového centra Národnej transfúznej služby v bratislavskom Ružinove Kataríny Kusendovej.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o darovaní krvi. Už sme si vypočuli, ako sa stravovať pred odberom, prečo vám lekári vyšetria okrem krvnej skupiny aj krvný obraz, a teraz sa dozvieme, čo máme robiť, aby sa naše telo po darovaní krvi čo najskôr zotavilo a  zregenerovalo. Miroslavovi Würflovi viac povedala vedúca lekárka odberového centra Národnej transfúznej služby v bratislavskom Ružinove, Katarína Kusendová.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak sme Vás inšpirovali a onedlho pôjdete aj Vy darovať krv, zoznam pracovísk Národnej transfúznej služby si jednoducho a rýchlo nájdete na internete. A nezabudnite, že týmto šľachetným činom môžete zachrániť život aj úplne cudziemu človeku. Aj od pondelka sa budeme starať o naše zdravie, avšak duševné.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame