Ako správne uskladniť zeleninu a ovocie

Ako správne uskladniť zeleninu a ovocie
Mnohí z nás si dopestovali na záhradách zeleninu, ale aj ovocie. No, je dôležité vedieť, ako ju čo najkvalitnejšie uskladniť. Vďaka tomu dokážeme zachovať nielen ich čerstvý vzhľad a chuť, ale aj čo najviac nutričných hodnôt. Ako predĺžime ich prirodzenú životnosť? Mária Babinská oslovila Igora Schmidta, člena bratislavského mestského výboru Slovenského zväzu záhradkárov. Najskôr si povieme o zemiakoch.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tento týždeň sa venujeme skladovaniu zeleniny a ovocie, aby nám čo najdlhšie vydržali. Včera sme vám poradili ako udržať zemiaky v dobrom stave a dnes si viac povieme o cesnaku a cibuli. Mária Babinská sa zhovárala s Igorom Schmidtom z bratislavskej mestskej organizácie Slovenského zväzu záhradkárov.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potreba uskladňovania potravín je stará ako samotné ľudstvo. Tento týždeň sa venujeme zelenine a ovociu. Už vieme ako udržať čo najdlhšie čerstvé zemiaky, ale aj cibuľu a cesnak. Teraz vám povieme ako uskladniť koreňovú zeleninu. Mária Babinská sa zhovárala s Igorom Schmidtom, členom bratislavského mestského výboru Slovenského zväzu záhradkárov.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tekvica, ale aj cuketa – to je zelenina, ktorá je veľmi dôležitá v našom jedálničku. Dokážeme z nich pripraviť rôzne špeciality, omáčky, prívarky, polievky, placky, ale dokonca aj koláče. Mali by sme však vedieť, ako ich čo najdlhšie udržať v dobrom stave, aby sa nám nepokazili. Ako ich správne skladovať? Mária Babinská sa rozprávala s Igorom Schmidtom, členom bratislavského mestského výboru Slovenského zväzu záhradkárov. Ako zistíme, že je tekvica zrelá?

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tento týždeň sme vám radili ako správne uskladňovať zeleninu. Venovali sme sa zemiakom, cibuli, cesnaku, ale aj tekvici a cukete. V dnešnej, poslednej časti sa pozrieme na ovocie, konkrétne na jablká a hrušky. Ako ich máme uložiť, aby nám dlho vydržali? Mária Babinská oslovila Igora Schmidta z bratislavskej mestskej organizácie Slovenského zväzu záhradkárov.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na budúci týždeň poradíme, ako kultivovane riešiť konflikty a nedorozumenia.
Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame