Ako kultivovane riešiť konflikty a nedorozumenia?

Ako kultivovane riešiť konflikty a nedorozumenia?

Hádky sú prirodzenou súčasťou partnerstva, my vás tento týždeň poradíme, ako ich zvládať. Sú však aj také páry, ktoré sa nikdy nehádajú, skôr volia tichú domácnosť. Ako sa dozvedela Viera Horáková od psychológa Dušana Ondruška, hádky pritom majú význam, ak sú konštruktívne.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorí sa, šťastný rodič, šťastné dieťa. V živote sú situácie, ktoré riešime pod prívalom emócií. Mali by byť deti prítomné pri výmene názorov rodičov? Opýtala sa Viera Horáková psychológa Dušana Ondruška.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kedy začína byť dieťa rovnocenným partnerom? Kedy mu máme dať slovo a dať na jeho názor? Opýtala sa Viera Horáková psychológa Dušana Ondruška.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Stretli  ste  sa s priateľom a on už niekoľko minút rozpráva o niečom, čomu vy vôbec nerozumiete a navyše vás táto téma vôbec nezaujíma. Čo robiť? Ako sa hovorí, vypnúť, alebo dať na vedomie svoj nezáujem? Opýtala sa Viera Horáková psychológa Dušana Ondruška.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Človek by sa mal správať tak, aby nikdy nemusel prosiť o odpustenie. Napriek tomu sú situácie, keď  s tvrdeniami  nesúhlasíme  a musíme reagovať, no nie vždy sa nám to darí kultivovane. Ako zvládať takéto vypäté strety názorov? Opýtala sa Viera Horáková psychológa Dušana Ondruška.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Prieskumy ukázali, že každý štvrtý Slovák alebo jeho blízky má skúsenosti s finančným podvodom – projekt Nenaleťme radí, ako takúto skúsenosť nemať. A od neho sa odrazíme aj v Dobrej rade.

Autor: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame