Ako správne naštartovať novú kariéru?

Ako správne naštartovať novú kariéru?

Túžite po zmene práce a neviete ako na to? Tento týždeň sa dozvieme o tom ako správne naštartovať novú kariéru. Aktuálne je na trhu viac pracovných ponúk ako záujemcov o prácu, preto tieto rady patria najmä vám, ktorí ste s kariérou nespokojní.  O podnetoch pre zmenu práce sa Marcela Jedináková rozprávala s Andrejom Gurínom z personálnej agentúry Grafton.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na naštartovanie novej kariéry možno myslíte viacerí, ale tú správnu motiváciu, prečo začať s novou prácou, pozná len málokto. Pritom, práve motivácia je veľmi dôležitá.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Okrem motivácie a túžby po zmene práce by sme si mali osvojiť aj zručnosti, ktoré sú na pracovnom trhu v súčasnosti žiadané.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak máte záujem správne naštartovať novú kariéru a ak nad zmenou práce  uvažujete aj vy, mali by ste ukázať vašu ochotu a motiváciu. V súčasnosti totiž zamestnávatelia na uchádzačoch najviac oceňujú ochotu učiť sa a byť flexibilný.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V súčasnosti zamestnávatelia na uchádzačoch najviac oceňujú ochotu učiť sa a byť flexibilný, s čím súvisí aj otázka,  ako reagovať na pracovnú ponuku, keď nám niektorá požadovaná zručnosť chýba?

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Samozrejmosťou pri hľadaní si práce je aktívne sledovanie pracovných portálov. Podľa aktuálnych dát personálnej agentúry Grafton si v súčasnosti až 75 % ľudí nájde prácu ľahko. Ak vám teda vaše súčasné zamestnanie nevyhovuje, je práve ideálny čas na zmenu.

Autorka: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame