Úprava kvality vody doma

Úprava kvality vody doma

Tento týždeň je svetový deň vody, preto sa v dobrej rade budeme venovať práve nej.
Kvalita vody na Slovensku je aj v porovnaní s inými krajinami veľmi dobrá. Napriek tomu si veľa domácností vodu na pitie upravuje rôznymi spôsobmi.

Či je to potrebné, objasňuje Vladimír Knižka, ktorý sa zaoberá riešeniami na úpravu vody.

Úprava kvality vody doma Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Naše telo je zložené zo sedemdesiatich percent z vody, preto nie je jedno, akú vodu pijeme. Ak chceme byť zdraví, aj voda by mala byť zdravá. Voľakedy sme sa mohli napiť aj z potoka, dnes už má na to odvahu málokto.

Na dôvody, prečo je vhodné upravovať aj vodu z vodovodu, sa Marcela Jedináková opýtala distribútora medicínskych prístrojov na úpravu vody Mareka Černeka.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kvalita vody na Slovensku je aj v porovnaní s inými krajinami veľmi dobrá, napriek tomu si vodu vylepšujeme v domácich podmienkach a pridávame do nej rôzne prísady a potraviny, aby sme zvýšili jej účinok na naše telo.

Marcele Jedinákovej pár osvedčených tipov prezradil Jaromír Šuster, ktorý sa zaoberá výskumom a riešeniami na úpravu vody.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Naša voda, na Slovensku, je bohatá na minerály, čo určuje jej tvrdosť alebo mäkkosť. Či je potrebné vodu z vodovodu zmäkčovať, sa Marcela Jedináková opýtala vedúceho laboratória Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Mariána Studeniča.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes je Svetový deň vody a aj napriek tomu, že pitná voda na Slovensku je v porovnaní s inými krajinami čistá a kvalitná, veľa ľudí používa rôzne filtre na jej úpravu. Kedy je vhodné použiť uhlíkový filter na vodu, sa Marcela Jedináková opýtala vedúceho laboratória Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Mariána Studeniča.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rozprávaním o vode sme si celý týždeň  pripomínali dnešný Svetový deň vody ako poďakovanie za to, že na Slovensku máme voľne dostupnú vysoko kvalitnú pitnú vodu.
Od pondelka sa zameriame na náš vnútorný svet prečo nás niekedy ovládajú emócie a ako s nimi pracovať? Počúvajte naše dobré rady od pondelka do piatka.

Autorka: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame