Apríl je mesiac lesov, ako sa máme správať v lese?

Apríl je mesiac lesov, ako sa máme správať v lese?

Opekanie patrí k najobľúbenejším voľnočasovým aktivitám v lete, preto je dôležité vedieť, kde v prírode môžeme založiť oheň.

Ako je to s ohniskami a s možnosťou založiť oheň v okolí Bratislavy, povedal Marcele Jedinákovej dlhoročný ochranár prírody a člen lesnej stráže Jakub Mrva, ktorý je zároveň námestníkom primátora pre životné prostredie.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prechádzka v lese počas jarných dní môže byť zážitkom aj preto, že okrem prírody môžeme vidieť aj rôzne zvieratá. Je to najmä čas, kedy sa rodia mláďatá. Ako by sme sa mali správať v lese v čase rodenia mláďat povedal Marcele Jedinákovej dlhoročný ochranár prírody a člen lesnej stráže Jakub Mrva, ktorý je zároveň námestníkom primátora pre životné prostredie.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Teraz je obdobie, kedy sa rodia mladé diviaky, preto ich matky, keďže si chránia svoje mláďatá, môžu byť agresívnejšie ako inokedy. Ako by sme sa mali správať v lese pri stretnutí s diviakom, povedal Marcele Jedinákovej dlhoročný ochranár prírody a člen lesnej stráže Jakub Mrva, ktorý je zároveň námestníkom primátora pre životné prostredie.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slovensko má skutočne krásnu prírodu a množstvo lesov na svojom území, v ktorých platia rôzne druhy ochrany. A keďže je apríl mesiac lesov, pripomeňme si, ako sa máme správať v chránených územiach. Marcela Jedináková sa dozvedela viac od ochranára prírody a člena lesnej stráže Jakuba Mrvu, ktorý je zároveň námestníkom bratislavského primátora pre životné prostredie.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možností na vyžitie v lese máme viacero. Niekedy máme chuť sa ísť len prejsť, inokedy sadnúť na bicykel. Aj preto si dnes povieme o ohľaduplnosti medzi pešími a cyklo turistami lese. Marcela Jedináková sa o tom rozprávala s ochranárom prírody a členom lesnej stráže Jakubom Mrvom, ktorý je zároveň námestníkom bratislavského primátora pre životné prostredie.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak nezabúdajme, že v lese nie sme sami a chráňme si prírodu. Jej krásu môžete osláviť zajtra, na Deň Zeme, na mnohých podujatiach v hlavnom meste aj v mestských lesoch.
Budúci týždeň bude seriál patriť bezuhlíkovému hospodárstvu. Môžeme k nemu prispieť aj my, jednotlivci?

Autorka: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame