Podľa čoho spoznáme, že je potravina naozaj slovenská?

Podľa čoho spoznáme, že je potravina naozaj slovenská?

Hovorí sa, že nemusíte všetko vedieť, niekedy stačí, keď viete, kde máte potrebné informácie hľadať. Aj preto budeme po celý tento týždeň radiť spotrebiteľom. Sú medzi nami takí, ktorí nakupujú spontánne a niekedy nepremyslene. Ale sú aj takí, ktorí rozmýšľajú, čo vložia do nákupného vozíka. Prečo je dôležité čítať informácie o tovare, ktorý kupujeme? Opýtala sa Viera Horáková Jany Holéciovej zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme v Dobre rade hovorili, že výrobca musí uvádzať na obale povinné aj  dobrovoľné údaje. Aké informácie v nich nájdeme?

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Neodmysliteľnou a povinnou informáciou je aj označenie dátumu minimálnej trvanlivosti a dátum spotreby. Práve tieto údaje by každého spotrebiteľa, v rámci ochrany svojho zdravia, mali zaujímať.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kupujte slovenské výrobky, sú kvalitné. Tento slogan pozná väčšina spotrebiteľov. Ale podľa čoho spoznáte, že potravina je naozaj slovenská? Opýtala sa Viera Horáková Jany Holéciovej zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešná dobrá rada sa bude týkať mäsa a mäsových výrobkoch. Sú spotrebitelia, ktorých zaujíma skôr cena, ako pôvod krajiny, odkiaľ výrobok pochádza. Prečo by sme mali siahať po slovenských potravinách?

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Viera Horáková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame