Dlhy, úvery, podvody

Dlhy, úvery, podvody

Prieskumy odhalili fakt, že mnohé domácnosti, ale i jednotlivci „fungujú na dlh“. Takmer sedem percent Slovákov má pritom dlhy, ktoré nezvláda splácať. To je jeden z dôvodov, prečo si Janka Bleyová a advokátka JUDr. Jitka Johana Hasíková, tento týždeň v dobrých radách zobrali pod drobnohľad dlhy, úvery a pôžičky. V súvislosti s trestným právom a financiami sa však mojej kolegyni vybavil v mysli filmový príbeh známeho mafiána.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Napriek tomu, že sa „neflákam“ riadne robím, dokonca si privyrábam v obchode musím sa poriadne oháňať, pretože splácam pôžičku i úver.“ Takéto konštatovanie ste zrejme už počuli aj vy, ale viete, aký je rozdiel medzi pôžičkou a úverom? Na túto otázku Janky Bleyovej, zareagovala známa advokátka JUDr. Jitka Johana Hasíková.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Trestné právo nie je len o paragrafoch, o vine a treste, ale nie raz je aj o príbehoch  celých rodín. Jeden z nich si vypočula odborníčka na trestné právo, advokátka JUDr. Jitka Johana Hasíková, od mojej kolegyne Janky Bleyovej.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Dôveruj, ale preveruj“ - tento starodávny slogan naberá na aktuálnosti najmä v posledných rokoch. Žiaľ, podvodníci v rôznych spoločenských sférach - pribúdajú rýchlejšie, ako huby po daždi a teda opatrnosti nikdy nie je nazvyš. O tom sú aj dnešné dobré rady s odborníčkou v oblasti trestného práva advokátkou JUDr. Jitkou Johanou Hasíkovou, ktorú aj dnes oslovila Janka Bleyová.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Rádiu Regina sme sa už viackrát venovali vzťahom predávajúci - kupujúci. Život totiž prináša aj také  situácie, keď sa jedna, alebo druhá strana cíti oklamaná a domáha sa svojich práv. Dnes sa však Janka Bleyová s advokátkou JUDr. Jitkou Johanou Hasíkovou - zamerajú na otázky, ktoré sa môžu týkať už trestno právnej roviny. Napríklad: Predstavte si, že obchodník od vás zobral zálohu, ale na objednaný tovar ste čakali márne. Je, alebo nie je to trestný čin?

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame